Ö-Chips lanseras nationellt inom Coop Sverige

Gotländska snacksföretaget Ö-Chips är en av de stora nyheterna hos alla Coop butiker I hela Sverige!

Ö-Chips startades under 2019. Efter att ha jobbat många långa timmar i bar- och restaurang uppstod idén om att producera portionsförpackade chips i olika smaker. Nötter som ju oftast serveras som slentrian på var och varannan krog är som de själva säger ”inte värdigt drycken som du håller i din hand”. Chipsen blev ett lyxigare alternativ. Smak- kombinationerna? Perfekt balanserade och anpassade för drycker som förtärs i krogmiljö, dvs. för rött vin, vitt vin, ale och lager.

I och med pandemins intåg så har spelplanen för Ö-Chips förändrats. Idag händer det inte mycket inom restaurangbranschen så strategiskt tog Ö-Chips klivet in i fler butiker med sikte på att öka delins betydelse I butikerna. Ö-Chips anser att delidisken och det levande mötet med personal som hjälper dig ta fram det bästa produkterna är ett perfekt positionering för produkten. Det tycker även Coop Sveriges deli chef Staffan Fri som I somras besökte Stora Coop i Visby och fick se produkten vid delidisken och blev salig.

”Ö-Chips unika affärsidé med chips som passar till olika drycker är ett helt nytt koncept vi inte kunnat erbjuda våra kunder I delin tidigare. En otrolig smakupplevelse till lyxiga fredagskvällar”

-Staffan Fri, Business Developer – Deli Counter, Coop Sverige AB

När kommer Ö-Chips chips i butikerna?

Från och med måndag 18/1 släpps produkten för butikerna i hela Sverige. I vår samarbete med COOP ser vi att produkten kommer uppfattas som en upplevelse även i butikerna precis som de gör i restauranger på flygplan eller båtar. I Delin finns ett naturligt möte med kunnig personal som kan produkten och som kan hjälper konsumenterna välja vilken smak som passar till vilken dryck samt hur man kan kombinera chipsen med olika maträtter.

Skapa din egen lyxupplevelse hemma

Vi vill vara en upplevelse även i hemmet. Vi kommer att fortsätta jobba tillsammans med kockar från de restaurangerna som sålt våra chips och med hjälp av den kulinariska Gotland kommer vi ta fram nya recept till våra chips som kommer erbjudas i butikerna.