Frantzén Group och Ö-Chips i unikt samarbete.

Frantzén group, som till vardags stoltserar med bland annat restaurang Frantzén, vilket är Sveriges enda trestjärniga Guide Michelinkrog, öppnar nu upp Brasserie Astoria på Nybrogatan 4 i centrala Stockholm. Till konceptet av internationellt brasserie är Lukanellosgruppen AB med sin produkt Ö-Chips stolta över att kunna bidra med en pusselbit i den eleganta atmosfären.

 

Det var i slutet av augusti som Frantzén Group kontaktade Lukanellosgruppen med en förfrågan till ett kommande samarbete. Redan veckan efter träffades båda parterna på Frantzén Groups kontor ovanför det som idag är Astoria. Mötet mynnade ut i att Frantzén Group med hjälp av Lukanellosgruppen skulle skapa sina egna chips, vilket Lukanellosgruppen producerar.

 

”Under sommaren fick vi upp ögonen för Ö-Chips. Den unika förpackningen samt den utomordentliga kvalitén på chipsen gjorde att vi bara var tvungna att ro detta samarbetet i hamn. Det märks verkligen att Lukanellosgruppen är perfektionister, vilket är en otroligt vital del av vårat DNA. Där delar vi verkligen värdegrund.”

Stefan Gissberg, Communication/DNA Director Frantzén Group

 

Sökandet efter den perfekta chipssmaken inleddes med att alla ansvariga, från head chef och barchef till självaste Björn Frantzén, satte sig ned och diskuterade smaker. Detta landade i smaksättningen tryffel och ramslök, där tryffelns umamismak är dominant och ramslöken ger chipset ett extra sting. Detta togs fram genom brevväxling av chips mellan företagen. Lukanellosgruppen skickade alternativ som sedan skruvades till ett par gånger innan samtliga var nöjda över chipsets smak samt textur. Nu är alla enade om att de hantverksgjorda chipsen ger en unik upplevelse som gifter sig med övriga upplevelser Brasserie Astoria har att erbjuda.

 

”För oss på Lukanellosgruppen är samarbetet med Frantzén Group en fjäder i hatten. Det bevisar att vi på kort tid tagit oss till toppen, och att det hårda arbetet liksom den höga kravbilden av vad ett hantverksgjort chips skall vara, gett resultat. Det här är också ett steg som bevisar att affärsidén med chips för restaurangbranschen verkligen uppskattas.

Mikael Lundin, VD Lukanellosgruppen